Silmälasitkin voivat olla lähituote

Turkulainen perheyritys Optinäkö panostaa paikallisuuteen. Linssitarjontaa kehitetään lietolaisyrityksen kanssa ja kehyksiä tulostetaan Turussa.

Lähituotteista puhuttaessa mieleen tulevat useimmiten paikalliset omenat tai kotileipomon leipä. Turkulaisesta optikkoliike Optinäöstä löytyy muunlaista herkkua: lähellä valmistettuja silmälaseja.

- Olemme solmineet sopimuksen Suomen ainoan linssivalmistajan, Piilosetin kanssa uuden Olo-linssiperheen lanseeraamisesta, Optinäön optometristi Jarkko Vilén paljastaa.

Paikalliset optikkoalan yritykset, Piiloset ja Optinäkö, lanseeraavat yhdessä kotimaisen Olo-linssiperheen.

Olo-linssit ovat mukana elämän kaikissa käänteissä ja vaiheissa. Teoriassa linssit ovat vain läpinäkyvää muovia - mutta käytännössä elämänlaatua lisäävä tärkeä lisävaruste, Vilén kertoo. Markkinointi- ja tuotekehitysyhteistyötä kahden Turun seudun optisen alan perheyrityksen välillä halutaan tiivistää niin, että kuluttajille löytyy jatkossa mahdollisuus valita selkeitä, paikallisia vaihtoehtoja niin arkeen, työhön kuin harrastuksiinkin. Liedosta tulevia vastuullisesti aurinkoenergialla tuotettuja linssejä on Optinäön valikoimissa heti.

- Haluamme, että koko ketju on omissa käsissä, jolloin työllistämme paikallisia ihmisiä valmistuksen kaikissa vaiheissa, Optinäön yrittäjäpariskunnan toinen osapuoli, optometristi Johanna Vilén kertoo.

Optinäkö on Vilénien perheyritys, joka on toiminut Turussa samalla paikalla Kauppiaskadulla jo viisikymmentä vuotta.

Jokaisella Tarume-kehyksellä on oma tarinansa, kuten sen kantajallakin. Tarume-kehyspäivää vietetään Optinäössä 23.3 kello 11 - 16. Ajanvaraukset puhelimitse numerosta 02 2327345 tai osoitteesta www.optinäkö.fi.

Turkulaisia 3D-kehyksiä

Kolmannen linkin kotimaisessa ketjussa muodostaa turkulainen Tarume. Se on uusi kehysvalmistaja, joka tulostaa kehyksiä 3D-tekniikalla. Yrityksen yksi neljästä perustajasta ja luova suunnittelija on Tuulia Alanen-Brandt.

- Tuotteet valmistetaan korkeatasoisella 3D-tekniikalla, värjätään käsityönä yksilöllisiksi ja pinnoitetaan hypoallergisiksi. Kehysten materiaali on sitkeää ja hyvin kestävää polyamidinylonia, hän kertoo.

Valmistustekniikan takia kaikkia kehyksiä voidaan muokata yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan. Näin varmistetaan, että lopullisesti tulostettavat lasit istuvat täydellisesti. Tämä sopii hyvin myös Optinäön strategiaan, jossa paras näkömukavuus on aina ollut ensisijainen asia.

Istuvuuden lisäksi Alanen-Brandtille tuotteen eettisyys on tärkeä tekijä.

- Tuottamalla lähellä säästämme tietysti kuljettamisilta ja varmistamme että tuotanto-olot ovat suomalaisten laatustandardien mukaiset. 3D-tekniikan ansiosta hukkamateriaalia syntyy vähän ja se voidaan uusiokäyttää.

Jokaisesta hankitusta kehyksestä Tarume lahjoittaa kaksi euroa Itämeren suojeluun.

 

Ihmisiltä ihmisille

Optinäössä uskotaan, että lähellä tuotetut linssit ja kehykset, yhdessä hyvän paikallisen palvelun kanssa, vievät yritystä eteenpäin taas seuraavat vuosikymmenet.

- Olemme yksityisenä, pienenä liikkeenä aina kilpailleet mieluummin hyvällä, yksilöllisellä ja erikoistuneella palvelulla kuin hinnalla. Meille on tärkeää, että omat optometristimme tekevät näöntutkimuksen ja voimme valita juuri asiakkaalle sopivat tuotteet.

Vilénien mukaan lähituottajien kanssa on helppo kehittää ja räätälöidä tuotteita asiakkaan tarpeiden mukaan.

- Osaaminen ja jokaisen asiakkaan näkeminen ihmisenä ovat meidän vahvuutemme, Vilénit kiteyttävät.

Optikkoliike Optinäkö palvelee uuden Toriparkin sisäänkäynnin läheisyydessä, osoitteessa Kauppiaskatu 10.

Teknisesti Optinäkö haluaa jatkuvasti kulkea alansa kärjessä. Uusimpina laitteina on otettu käyttöön linssien mitoituslaite, jossa seitsemän kameraa ottaa kehyksen mitat peilin avulla linssin valmistusta varten.
Käyttöön otettu uusi silmäanalysaattori mittaa silmänpaineen ja muita näkemisen parametrejä niin, että turvaetäisyys tutkittavaan voidaan säilyttää.